خبرگزاری مهر_ گروه فرهنگ؛ همزمان با آغاز ایام عید فطر مسافرتها نیز با رعایت مسائل بهداشتی آغاز شد از روز گذشته تا کنون نیز در جاده هراز ترافیک سنگینی بوجود آمده است. در همین هفته علیاصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: مراکز تفریحی روباز برای طبیعتگردی و کوهنوردی باز است و هیچگونه محدودیتی از نظر این وزارتخانه برای استفاده مردم با رعایت پروتکلهای بهداشتی وجود ندارد.
وی افزود: برپایی چادر و کمپهای عمومی بهقصد اقامت شبانه در بوستانهای تفریحی در حجم بالا که موجب تجمع بیش از حد گردشگران و مسافران شود، همچنان ممنوع است و بهتر است از مراکز اقامتی رسمی دارای مجوز از این وزارتخانه استفاده کنند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: از وزارت کشور درخواست کردیم تا مقامات استانی، انتظامی و امنیتی همکاری لازم را برای استفاده مردم از جاذبههای طبیعتگردی و مراکز تفریحی روباز بهویژه در شرایط کنونی جامعه و فشارهای روحی که به مردم ناشی از ویروس کرونا وارد شده است، داشته باشند.
این اظهار نظر مونسان در کنار ابلاغ آمادگی به تمام مراکز و تأسیسات گردشگری موجب شد تا موجی از سفرهای تفریحی شکل گیرد. این درحالی است که همچنان وزارت بهداشت اعلام میکند که تاکیدش بر سفرهای غیرضرور است. با این وجود باید تمام سفرها با رعایت مسائل بهداشتی همراه باشد و برای این منظور نیز پروتکل بهداشتی برای سفر تعریف شده که به مسافران توصیه شد آن را مطالعه و رعایت کنند.
انجام سفرهای جدید خطرناک است
از طرفی اگرچه وزارت میراث فرهنگی مردم را به سفر تشویق میکند اما فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران از مردم تهران خواست، عید فطر سفر نکنند.
علیرضا زالی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن ابراز نگرانی از موج سفرها در آستانه تعطیلات عید فطر گفته است: انجام سفرهای جدید خطر ابتلاء جدید به ویروس کرونا را افزایش خواهد داد و این امر در شرایطی که هیچ دلیل علمی مبنی بر تضعیف ویروس کرونا وجود ندارد، خطرناک است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران اضافه کرد: رعایت بهداشت و همراهی خوب مردم سبب کاهش ابتلاء به کرونا در تهران با یک شیب ملایم شده است و از مردم میخواهیم، همچنان این همراهی را ادامه دهند و از انجام سفر در تعطیلات اخیر بپرهیزند.
پیشنهاد مرکز پژوهشهای مجلس برای مقابله با کرونا
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به تحلیل وضعیت صنعت گردشگری در دوران کرونا پرداخت و برای رونق دوباره کسب وکارهای وابسته به این صنعت پیشنهاداتی ارائه و پیش بینی کرد سفر در تابستان رونق گیرد. در گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس درباره وضعیت صنعت گردشگری در دوران کرونا تهیه کرده آمده است: بحران شیوع کرونا منجر به ایجاد محدودیتها و هشدارهایی مبنی بر عدم مسافرت و تعطیلی تمامی زنجیره خدمات گردشگری اعم از اقامت، غذا و نوشیدنی، تفریحی و سرگرمی، حمل و نقل و خدمات مسافرتی در سراسر جهان شد.
در ایران همزمانی بحران شیوع کرونا با تعطیلات سال نو و عید نوروز به عنوان بازه اصلی سفرهای داخلی و خروجی موجب شده است تا تمامی فعالان صنعت گردشگری با یک مخاطره بی سابقه واقعی روبرو شوند، چرا که بر اساس تخمینهای صورت گرفته از ۵ سال گذشته میتوان گفت سالیانه از ابتدای اسفندماه تا پایان فروردین ماه حدود یک میلیون مسافرت خارجی توسط گردشگران ایرانی صورت میگرفت و حدود ۸۵۰ هزار گردشگر خارجی طی این مدت به کشور وارد میشدند. همچنین در طی این مدت حدود ۲۰ میلیون نفر سفر داخلی با ۷۵ میلیون شب اقامت (بر اساس میانگین نوروز ۱۳۹۸) توسط گردشگران داخلی ثبت میشد که با توجه به شرایط کنونی این صنعت با رکود عمیق مواجه خواهد شد.
برگشت ۱۷۸۳ شیء تاریخی به ایران در سال ۹۸
نشست خبری روز جهانی موزه و میراث فرهنگی ظهر روز ۲۹ اردیبهشت ماه در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، در این نشست معاون میراث فرهنگی استانها از طریق ویدئو کنفرانس به تشریح برنامههای هفته میراث فرهنگی در استان خود پرداختند.
بخشی از این صحبتها نیز پاسخ مدیران کل موزهها، بافت و بناهای تاریخی، پایگاههای میراث جهانی به سوال خبرنگاران بود. معاون میراث فرهنگی و فرمانده یگان حفاظت از میراث فرهنگی نیز در این نشست گزارشی را در این حوزه ارائه دادند.
در این نشست محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی گفت: بررسی دستورالعمل عمومی برای حریم آثار ملی از سوی وزیر میراثفرهنگی به استانها ابلاغ میشود. پس تکلیف بناهای تاریخی که حریم ندارند با این دستورالعمل روشن میشود. همچنین با تلاشهای انجام شده، ۱۷۸۳ شیء به کشور مسترد شده است. ابلاغ دستورالعمل طرح میراثبانان افتخاری نیز بهزودی انجام میشود.
معاون میراثفرهنگی کشور درباره پروندههای ثبت جهانی نیز گفت: پرونده ثبت جهانی روستای اورامانات تا پایان تابستان ارزیابی خواهد شد. پرونده راهآهن شمال به جنوب به طول ۱۴۰۰ کیلومتر نیز در حال ارزیابی است.
کاخ مرمر بعد از کرونا و دفینه در دهه فجر باز میشوند
این هفته پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به همراه خبرنگاران میراث فرهنگی از مراحل بازسازی موزه دفینه دیدن کرد. در این بازدید، فتاح گفت: موزه دفینه تا دهه فجر به بهره برداری میرسد. سطح اول این موزه به عنوان نمایشگاه اسکناس و پولهای قدیمی افتتاح خواهد شد. طبقه بعدی نیز زیورآلاتی که قدمتی بیش از سه هزار سال داشته اند به نمایش در میآید. طبقه دیگری از این موزه به عنوان موزه هنرهای جهان معاصر افتتاح خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این بنای تاریخی که از سال ۵۲ تا ۵۷ ساخته شده، کاربریهای مختلفی انجام میشد، ولی بعدها به عنوان محل نمایش اشیای تاریخی از آن استفاده میکردند. این موزه متعلق به دهه ۵۰ است و نیاز به مرمت و بازسازی داشت. این اقدام با همکاری شهرداری و وزارت میراث فرهنگی در حال انجام است و مقاوم سازی میشود به نحوی که این مقاوم سازی حتی میتواند در دانشگاه نیز تدریس شود.
فتاح افزود: امسال بیش از ۶۵ میلیارد تومان هزینه بازسازی و مقاوم سازی ساختمان موزه دفینه میشود که البته هزینه تجهیزات و نگهداری از آثار تاریخی نیز باید به این مبلغ اضافه شود.
رئیس بنیاد مستضعفان درباره بهره برداری از کاخ مرمر نیز گفت: کار بهره برداری از کاخ موزه مرمر به پایان رسیده و قرار بود که پیش از سال ۹۹ بازگشایی شود اما به دلیل شیوع بیماری کرونا این کار متوقف شد. اکنون آمادگی داریم تا پس از پایان شیوع این بیماری و آغاز به کار موزهها این بنای تاریخی نیز به روی عموم مردم باز شود.
نظر شما